Alvó fény

Alvó fény

Mi a részigazság a választással kapcsolatban?

2018. április 11. - KisMókus

https://www.euractiv.com/wp-content/uploads/sites/2/2018/04/Orban-wins-election-800x600.jpgAnnak ellenére, hogy a Fidesz kampánya következetesen végigvitte a burkolt cigányozást és zsidózást, a vidéket úgy nyerte, mint ahogyan nyerte azelőtt, és azelőtt és még fogja nyerni jó sokáig.

Hallottam olyan magyarázatot, ami szerint a migráns szlogent dobjuk ki a francba, ugyanis semmi köze a "Miért nyertek?" kérdés megválaszolására. Ennek a magyarázatnak az alapja nagyon nagy vonalban a következő:

1. Az első világháború után az ország megreccsent. A Tanácsköztársaság rövidke pályafutása után a falvak pedig egy életre megtanulták, hogy kommunizmus = patásördög. Mondanom sem kell, hogy sem Rákosi elvtárs, sem Kádár elvtárs nem szakított az egyenlőségre épülő ideológiának a hagyományaival, a termelőszövetkezetekbe terelés tulajdonképpen a jobbágy logikán alapul, a "hatalom földjét műveled paraszt" logikán. Ezzel elég erőteljesen párhuzamba állítható napjaink termelőszövetkezete - a közmunkaprogram is. Mindenesetre adott a jó öreg ellenségkép Fletóból, meg az exkomcsikból. Normális demokráciában ugyanis amúgy is kitaszított lenne mind a két platform, de Mo. nem demokratikus állam, úgyhogy mindegy ez is.

2. Nem szabad megfelejtkezni arról sem, hogy amíg a feudális struktúra folyamatosan oldódik a fővárosban a történelem során (nem szabad elnevetni magunkat) addig a falvak, nos, tulajdonképpen amióta Magyarország létezik, a falvakban folyamatosan úgy szocializálódtak, hogy szarrá vannak lopva így is úgy is. Nekik már mindegy. Ezért nem haladja meg az ingerküszöbüket az az 1350 milliárd forintnyi pénzösszeg sem, de ugyanúgy az Elios ügy sem mond számukra jóformán semmit.

3. Ráadásul a "játszunk Mátyás királyt" kampány fost benyelte a vidék gyomra. Az én gyomrom már nem, de nem is való nekem a politika ebből a szempontból, az kétségtelen.

És íme a választási eredmények:

http://valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/oevker.html

Felesleges térképet megosztanom, mert azon úgysem látszódnak tisztán az eredmények megyékre és városokra leosztva arányokba menve, legfeljebb annyi, hogy a kretén átszavazósdi, ami egy az egyben a Fidesz propaganda gépezetének az eleme volt, Budapesten részben tényleg bevált. Bár ebben is igazság szerint csak a mázlifaktor játszott nagy szerepet, nem a fővárosiak ravaszdi róka gondolkodásmódja. Különben nem tudom, hogy egyéniben hogy a jó életbe nyerhetett a DK 3 mandátumot is. Persze, a nyugdíjasok, értem én... Talán ez volt az a pont, ahol tényleg felháborodtam az eredményen.

Sajnos arra lehetett számítani, hogy a Fidesz fog nyerni. De a média borzasztóan mosta végig az emberek agyát és támogatta őket hülyébbnél hülyébb ötletekkel. Például nekem kifejezetten tetszett az összefogás nevezetű humbuk, amiről politikában jártas ember tudja, hogy egyik (autonóm)pártnak sem az érdeke, ugyanígy a legesélyesebb jelölteket felsorakoztató "kire szavazz egyéniben" típusú oldalak. Ezek is arra voltak csak jók, hogy adjanak egy adott, sok esetben fals beállítódást szerencsétlen választónak, ezzel félrevezetve őt. Amíg a jobbos a jobbos oldal hazugságait elemezgette, addig a balos a balosokét, de a fideszesnek ilyenre nem volt szüksége. A fideszesek ugyanis elvből a Fideszre szavaznak, hiszel elkötelezett hívei Kádárnak, jaj akarom mondani Orbánnak. Ejnye.

Amiért hibáztatni tudom a Fideszt, az a mérhetetlenül gusztustalan politika, amit űznek 8 éve, és az a gyűlöletkampány, amivel a habzószájú prolikat hergelik konstans. De végső soron a magyarok aljasságának a tükörképe ez az eredmény.

A bejegyzés trackback címe:

https://alvo-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr4513826452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Armatúra 2018.04.16. 13:37:05

Nyuszika! Tudod bizonyára -nem voltál felmentve matekból-, hogy az FHB-nek az éves "forgalma ez a nagyságrend, azaz az 1300 mrd kiugrana cefettúl az éves jelentésben. Ráadásul, ennyi pénzet örökölve, a német sajtó tele lett volna. Azon kívül, hol volt az igazolás a német küldő banktól, valamint az adóhivatali igazolás a befizetett örökösödési járulékról, von Deutschland?Erzsi néni egy szál közjegyzői papirkát lobogtatott. Ennyi pízt -4 mrd euro- örö zúgna a kinti sajtó. Nem tudom mennyire korrupt Kósa Lajcsi, de ez a dolog úgy nettó baromság, ahogy van. Ne süllyedj a bunkóci fidesz droid szintre -hogy contemporary legyek -, hogy benyalsz egy ekkora virsli hírt! Hja, ami a közmunekát illeti, az volt a múlt században pölö itt 45 előtt, Ámerikában, meg még másutt is. Némileg biceg a téeszcsé hasonnlat. Több gondolkodást előzőleg, oszt utána lőni. Hajrá!

KisMókus 2018.04.16. 18:34:04

Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy miről beszélsz, próbáltam értelmezni a hozzászólásodat, de nem sikerült. Én végig arra logika hasonlóságára utaltam, ami az Orbán által megálmodott rendszer és a szoci korszak között meghúzódik. Továbbá egy okfejtést állítottam fel azzal kapcsolatban, hogy miért nyerhetett a Fidesz. Ebbe bele lehet kötni, értelmes érvekkel...
süti beállítások módosítása