Alvó fény

Alvó fény

Nincs ellenzék

A naivitásom nem ismer határokat

2018. április 15. - KisMókus

Képes voltam elhinni, hogy létezik egyáltalán ma Magyarországon ellenzék. Az a baj, hogy nem beszélhetünk mára már arról, hogy adott a Fidesz, adott az xy párt, amely ha kell, a színfalak mögött összejátszik a másikkal, de amúgy él bennük egyfajta autonóm identitástudat. Nincs LMP. Nincs Jobbik. Nincs Fidesz, és nincs Dk, meg kétfarkú, meg stb. Nincsen plurális érdek, csak egyetlen cél: a hatalom és a hatalom közelében nyugvás. Minden más, amit felénk közvetítenek, csak trükk. Lényeges különbség, hogy egy nyugati típusú liberális demokráciában, amiről itt már nem beszélhetünk többé, valójában léteznek más és más érdekek/érdekcsoportok. Törekvések, amelyek valamilyen szinten valóban KELL, hogy a közösség érdekeit képviseljék. Természetesen minél feljebb tekintünk, annál hamarabb eljutunk a gócponthoz. Viszont a társadalom tételes átbaszása nélkül is fenn tudják magukat tartani. És hogy mire gondolok? Arra, hogy normális helyeken nem elég a hatalom megtartásához pár üres szó, ott bizonyítani is kell. Hiszen ha valaki nem tesz semmit(!), akkor mondjuk Erzsi néni is vezethetné a kormányt. Ő például nagyon szépen tud virágot kötni. És miért nem csinálunk a nyolcáltalánost végzett Béla bácsiból is minisztert? Ő például köpi vágja hogyan kell leölni egy sertést és a legfinomabb kolbászt is ő tölti meg! Ugyanígy, miért nem nevezi ki az Országgyűlés köztársasági elnöknek Janit, aki tök jó programozó, a génjében van a kódolás művészete! (Mondjuk ez a státusz kb. amúgy sem ér semmit, így annak még a takarító néni is mehetne.) Vicc az egész, mégis a legviccesebb az egészben:

Könyörgök, nem volna mindegy valójában Orbán Viktornak, hogy felújítanak legalább egy(!) budapesti kórházat teljesen? Az erőforrás és a pénz is adott hozzá, egészen egyszerűen a politikai szándék hiányzik belőle. Miért fájt volna neki az, ha a tegnapi tüntetést a Parlamentből hallgatja végig? Az ellenzéki képviselők, mint egy majomparádéban, vonulgatnak, amíg a fideszesek ki tudja hol, a markukban röhögnek. Ki az, aki valójában kiárusítja az országot és mi célból teszi ezt? Csak kicsit ironikus, hogy amíg ők tiltakoznak és riogatnak az ország "bevándorló országgá" tétele miatt, kacarászva üldözik el a fél magyarságot innen. Sebaj, a letelepedési kötvények miatt mindig érkeznek majd új "magyarok" a szeretett Hungáriába.

Nem az a baj a Fidesszel, hogy ők a Fidesz, hanem az, hogy még csak fenn sem tartják a pluralizmus látszatát. Mi a fasznak is kéne?! Hö! Nincs többé "más" vélemény, a kompromisszumkészség smafu,  a "kisebbség" nem követelhet semmit, amit a Fidesz akar, Szent, amit Orbán Viktor diktál, Parancs.

Ezért nem beszélhetünk demokráciáról többé. Aki ezt nem veszi észre, nagyon hirtelen fogja magát a Kádár-rendszer torz kópiájában találni. Aki még most is úgy érzi, hogy a Fidesszel minden rendben, hamarosan egy gyűlöletörvényben fog ébredni. Addigra meg már úgysem fog magára ismerni a tükörben...

A bejegyzés trackback címe:

https://alvo-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr8813836354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kunhalmi Ágnest megkurnám de nem szavaznék rá 2018.04.16. 02:09:13

""Arra, hogy normális helyeken nem elég a hatalom megtartásához pár üres szó, ott bizonyítani is kell.""

Az Orbanek bizonyitottak. A 2010-es allamcsodbol, es a gyarmati letbol, egy eros gazdasagot, fuggetlen orszagot hoztak letre.

"hogy még csak fenn sem tartják a pluralizmus látszatát."
Koszi, de pluralizmusra nincs szuksegunk, boven eleg, hogy az Orbanek megszuntettek a munkanelkuliseget. Nincs inflacio, es allamhaztartasihiany. A fizetesek folyamatosan emelkednek. Torodnek a hatarontuli magyarokkal, akikrol a liberalisok tudomast sem vettek.
A vilag nem tokeletes, de a tokeletlen vilagban, magyarorszag jelenleg a legjobb helyek kozott van.

felső határ nincs 2018.04.16. 03:15:46

Nem azért szavazunk a Fideszre mert hibátlan.

különvélemény 2018.04.16. 06:01:04

"Könyörgök, nem volna mindegy valójában Orbán Viktornak, hogy felújítanak legalább egy(!) budapesti kórházat teljesen?"

"Átadták a Jahn Ferenc kórház felújított sürgősségijét"
www.vg.hu/vallalatok/atadtak-a-jahn-ferenc-korhaz-felujitott-surgossegijet-840577/

"30 milliárdból újítják fel a Jahn Ferenc kórházat"
index.hu/belfold/2017/10/19/jahn_ferenc_korhaz_felujitas/

"Most a Bajcsy-kórház kap 7 milliárdot"
index.hu/belfold/2017/10/12/most_a_bajcsy-korhaz_kap_7_milliardot/

"188 milliárd forintból újul meg az Egyesített Szent István és a Szent László kórház, amiből így 190 ezer négyzetméteres területen centrumkórház valósul meg."
index.hu/belfold/2017/10/10/korhazfejlesztes_szent_istvan_szent_laszlo_centrumkorhaz/

"600 milliárdot fordítanak kórházfelújításra"
reflexx.hu/2017/05/18/600-milliardot-forditanak-korhazfelujitasra/

stb...

paráznabillegető 2018.04.16. 06:26:03

van ellenzék. sőt, több is.
csak éppen mind szar, ilyen-olyan okokból kifolyólag.
ettől persze a fidesz nem lesz jobb.
csak a helyzet reménytelenebb.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.16. 06:36:01

@paráznabillegető:

Az ellenzék gyalázatos minősége is Orbán bűne. Ugyanis olyan sikeres a kormányzása, hogy az ellenzék a korrupción kívül - amiben persze ő maga is nyakig benne volt/van - nem talál rajta fogást.

Mindenért Orbán a hibás, ez lippsi axióma. A Katrina hurrikánhoz Orbán fújta a szelet. A CIA legfrissebb kutatásai szerint már Martin Luther Kinget és JFK-t is Orbán Viktor utasítására gyilkolták meg.

Sőt a mohácsi vész is Orbán Viktor gyalázatos migránspolitikájának volt az eredménye, mivel nem volt hajlandó beengedni a hazánkban menedékjogért folyamodó békés török seregeket.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.16. 06:43:03

Az országban pluralizmus van. Pont ez jelzi a sok párt is.

Egyszer pluralizmust akarsz, egyszer meg nem - döntsd el!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.16. 06:53:41

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Buta vagy, nem érted a pluralizmus liberális definícióját.

Pluralis latinul többes szám. A pluralizmus az, amikor ugyanazt a központilag jóváhagyott, píszí, genderhelyes stb. véleményt vallja a társadalom ÖSSZES tagja.

Neo07 2018.04.16. 07:03:22

A blog tele van hazugságokkal. Még hogy kiárusítják az országot... Pont ellenkezőleg, egy csomó céget, szolgáltatást, infrastruktúrát visszavettek, visszavásároltak nemzeti kézbe. Elüldözés? Hahaha.Jó reggelt, erről szól az EU, hogy el lehet innen menni. Egészségügy? Fejlesztik.

És végül: még jó, hogy a Fidesz diktál, hiszen ők kapták a megbízást az emberektől. Az lenne a kifordult világ, ha a kisebbség mondhatná meg, hogy hogy alakuljon az ország sorsa...

"Nincs többé "más" vélemény,..."
Ez is színtiszta hazugság, hiszen tegnapelőtt is véleményt lehetett nyilvánítani a tüntetéssel...

"Ezért nem beszélhetünk demokráciáról többé."
A választás napján is még óriási legitimációról beszéltetek...

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.04.16. 07:55:19

Semmi baj az ellenzékkel, ők nyerték a választást. A fidesz csalt, nincs kétmillió szavazójuk sem.

VáracliJános 2018.04.16. 08:06:16

Jó írá, nekem az jutott eszembe róla, hogy szépen lassan haladunk a forradalom felé. Habár most már adott a lehetőség arra, hogy akár a fél ország nyugatra menjen, ha máhova nem hát a rokonok után. De aki maradt szép lassan megelégeli, hogy nincs képvisele, mert a fidesz elnyomja. Az elnyomást pedig mindig robbanás követi. Forrnak az indulatok szép lassan az ország többségében, és mivel nem tud mit csinálni a csalók ellen, fellázad. Én bízom abban, hogy előbb utóbb önmag@t lavírozza államcsődbe. Csak mondok egyet. A rengeteg focistadion fenntartása péld@ul biztos hogy gondokat fog okozni. Vagy hogy lassan minden önkormányzat a markát tartja mert benyalt. Most még van pénz, addig ellavírozgatnak a patkányok, de szerintem már most elkezdődik a csuti patkány anyagi megfingatása az eu részéről. Egyszerűen az eu nem fogja az adófizetői pénzét a fidesz oligarcháiba pumpálni. Szerintem már idén sem fog eu támogatást utalni, többet, jelenleg a költségvetés 2000 milliárdos mínuszban van, mert a választások előtt kiutalták az összes támogatást saját pénzből. Ez még akkor is gond lenne a következő két költségvetési évben, ha az eu utalna rendesen, de mivel a következő kétévben nem lesz már támogatás, az kiesik a növekedésből. Jóformán előre felélték a forrásokat, ami a növekedés alapját adja. Így is húz el a régió mellettünk növekedésben, ha nem lesz támogatás, még jobban látszani fog a különbség.

2018.04.16. 08:15:27

Ja, hogy nincs demokrácia, mert vesztettetek? Nincs demokrácia, mert nem ti diktáltok? Az a demokrácia, amire ti azt mondjátok? Szánalmasak vagytok.

VáracliJános 2018.04.16. 08:21:42

De sorolhatnánk a gazdasági problémákat tovább. Itt van az energiaszektor. Ez a tetves kommunista, fasiszta orbánféreg állami igába hajtotta az energiaszolgáltatókat. Tulajdonképpen államosítva azokat, ezzel a polgárai nyakába akasztotta ezen szektorok minden nyűgét baját veszteségeit. Már idén látszódtak a gondok, jóformán üresen kongtak a gáztározók, csak a szerencsén és az áprilisi meleg miatt nem történt ellátási probléma. Hazardíroznak a faszfejek, és előbb utóbb kurva nagy baj lesz. Nem tudom mit fog szólni a sok fideszre szavazó hatökör, ha mondjuk egy áprilisi fagyos reggelen majd nem tud gázzal fűteni, mert nincs gáz? Biztos nagy magyarságát fogja dicsőíteni. Az energiaszektor teljes fenntartását, az infrastruktúra karbantartását, meg minden mást az állampolgároknak kell fizetnie, az adójából. Aki fával fűt, annak is. Orbán anyagilag lesz megfingatva az eu által, ahogy dicső elődje, és elvtársa, kádár. Politikailag ugyanis már nem lehet. Egyszerűen mindent elcsalt. A támogatásokat, a törvényeket, mindent. Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik.

VáracliJános 2018.04.16. 08:31:46

@valaki nagyon más: A demokrácia az, amikor az ország közösen dönt a fontosabb kérdésekben, mint választási törvény, médiák. Amikor egy párt a saját kénye kedvére alakítgatja a választási törvényt, hogy mindig korlátlan hatalma legyen, amikor a közszolgálati médiákat sakkban tartja, hogy egy csuti féreg elveit hangoztassa már nem beszélhetünk demokráciáról. A demokrácia el van csalva. Ne görcsölj itt demokráciáról, fingod nincs róla, mi az. El lesztek hajtva a halál faszára, ha kell anyagilag megszopatva. Most böfögte a gülüszemű arrogáns antilopó, hogy soros 16 milliárddal ezen ügyködik, az eu meg szerintem 160 milliárddal. Folytathatjátok a befosást, mert előbb utóbb mentek a dutyiba.

VáracliJános 2018.04.16. 08:41:40

Soros, a modern kori nagy magyar Széchenyi, aki vagyonát áldozza egy békésebb, nácionalista mentes magyarországért. Melyik a különb magyar? Soros, aki a saját vagyonát áldozza egy jobb cél érdekében, hogy a magyarság gyűlöletmentes európában éljen, vagy orbáncgeci, aki a más vagyonát ellopja a saját haveri köre gazdagodásáért? Szerintem Soros százszor különb magyar, ahogy Széchenyi volt a legnagyobb magyar, Kossuth a lázadó patkány mellett.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.16. 09:21:05

Egyértelműen csalás történt, amit onnan is lehet tudni, hogy GYurcsányék az MSZP-vel szoptak, és nem verik rommá a tüntetőket az országban.

Szóval új választás kell. És ha megint veszítenek Gyurcsányék akkor megint egy.

És ha 7 darab választás kell, mire elérjük a célt, és betesszük a ballib elkúrókat a Jobbikkal a kormányba, akkor annyi.

Ha ez megvan, akkor gyorsan kiiríjuk az előrehozott választást, mert nácikkal (Jobbik) mégse lehet kormányozni egy demokratának.

Azt megnyerik az elkúrók és minden jobboldali tüntetőt, akik képtelenek elfogadni az igazi mindent eldöntő 9. választás eredményét se, azokat mind bebörtönözzük !

Ennyi.

werinter 2018.04.16. 09:27:14

@Kunhalmi Ágnest megkurnám de nem szavaznék rá:
Jajj te jó ég! Már megint ez a szöveg :(

"Az Orbanek bizonyitottak. A 2010-es allamcsodbol, es a gyarmati letbol, egy eros gazdasagot, fuggetlen orszagot hoztak letre...
Koszi, de pluralizmusra nincs szuksegunk, boven eleg, hogy az Orbanek megszuntettek a munkanelkuliseget. Nincs inflacio, es allamhaztartasihiany. A fizetesek folyamatosan emelkednek."

Ezekhez szerinted mi köze van Orbánéknak?

Á mindegy is, annyi helyen és annyiszor leírtam már.

De leírom még sokszor a kedves megtévesztett állampolgárok kedvéért.

Két dolog lényeges e téren.

1. A világgazdaság EGÉSZE kedvező helyzetben van. Szinte mindenhol fejlődés van, bővül a termelés, általános növekedés figyelhető meg VILÁGSZERTE.
Így Európában is, ezért NÁLUNK is.
2010 előtt gazdasági VILÁGVÁLSÁG volt, így NÁLUNK IS! Ha a Fidesz lett volna hatalmon akkor is válság lett volna, a Géza bácsi lett volna hatalmon akkor is válság lett volna.
Az, hogy nőnek a fizetések, csökken a munkanélküliség annak köszönhető, hogy a külföldi cége beruháztak nálunk, mivel volt miből beruházni. Munkahelyeket teremtettek. Egyébként ennek hatására a magyar cégek is tudtak bővülni, növekedni. Ez nem a Fidesz érdeke!
Orbánék érdeme az, hogy amíg a szomszédos Európa nyugati része 3-4%-os GDP növekedést tudott felmutatni (ugye ők alapból magasabb szintről indulnak) így mi is mindössze erre voltunk képesek. Románia pl. 9-10%-al növekedett, ahoy Szlovákia és Lengyelország is bőven magasabb ütemben bővítette a gazdaságát, mint mi.
Ráadásul a mi növekedésünk nagy részét is az tette ki, hogy lehívták az EU-s pénzek jelentős részét. Magyarán, nem magunktól nőttünk, meg mert Orbán annyira faszagyerek, hanem mert az EU kitömött minket lóvéval.
Remélem így érthető.

2. Tegyük fel tényleg jó gazdaságpolitikát folytatnak Orbánék és kizárólag e miatt volt növekedés.
Ettől függetlenül sem áldozhatjuk fel a demokratikus értékeket, a szabadságunkat, a jövőnket a viszonylagos gazdasági jólét oltárán! Hitler és a nácik esetében ugyanez volt!
A gazdasági növekedés és a viszonylagos jólét miatt Németország belenyugodott minden aljasságba és behunyt szemmel éltek az emberek. Meg is lett a következménye...

2018.04.16. 10:22:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne:ellenzék gyalázatos minősége is Orbán bűne. Ugyanis olyan sikeres a kormányzása, hogy az ellenzék a korrupción kívül - amiben persze ő maga is nyakig benne volt/van - nem talál rajta fogást"

Ez tényleg nagyon szatirikusra sikeredett.
Még szerencse, hogy viccnek szántad, azt hittem, elhagyott a józan eszed.

Faszerkezet 2018.04.16. 10:23:27

@werinter:

"Az, hogy nőnek a fizetések, csökken a munkanélküliség annak köszönhető, hogy a külföldi cége beruháztak nálunk, "

Hmmmmm, a külföldi cégek beruháznak ilyen aljas, fasiszta zsebdiktátor országokba??? Azthittem, hogy ők olyan előrelátó fajták, hogy oda fektetnek, ahol viszonlagos stabilitás van, várható a növekedés, a megtérülésről nem is beszélve. Dehát nyilván ők ilyen hülyék.... szeretnek hazárdírozni. :D

konrada 2018.04.16. 10:29:38

@VáracliJános:
Na már, na már!
...egy ellen-ballib 27???

...no az tény, hogy hasonlóan vicces szarkazmussal nyomatja, csak ő az elszállt fityeszes helyett a megszállott ballibát.
...High Up, konkurenciád lett!;)))

konrada 2018.04.16. 10:36:58

@werinter:
...tényleg igazad van.
a fityesznek csak mindig szerencséje van, ellentétben szegény szocikkal, kiknek meg mindig pechjük a világgazdasággal.

...szvsz. tán pont ezért szavaztak annyian a fityeszre most is, mert valahogy nem akarták, hogy a szerencsétlen pechvogelek kerüljenek újra hatalomra, magukra vonva a világgazdaság nyűgét, és ami azzal jár: elszállt hitel-, munkanélküliség-, infláció-, államháztartás, kvázi államcsőd, IMF-hitel, megszorítások.
...mert tényleg fúj fityesz, meg júj, de ki a pöcsnek kell az, hogy újra és újra azok próbálkozzanak, akiknek soha nem jön be??

Cycmen 2018.04.16. 10:54:36

A totálisan elbukott választások után csalásozva, lázongva, fenyegetőzve milyen kibaszott kompromisszum készséget kérsz te számon poszter?

werinter 2018.04.16. 12:44:00

@konrada: Látom nem sikerült felfogni mit írtam. 2008-tól válság volt. Az egész világon. Ha a Fidesz van hatalmon ők is belebuknak. És most nem védeni akarom a "szocialista" kormányt.
Az is tény, hogy a magyar növekedést (azt a szerény 3%-ot), az EU pénzek adták. Ha nem lettek volna EU-s pénzek, nem lett volna "növekedés".
Ráadásul ezeket a pénzeket is baromságokra költötték el.

Armatúra 2018.04.16. 13:15:37

Amig Simics nem nyomta víz alá a MN-et Lánchídat, volt a felmérések szerinti legnagyobb nézettségű RTL,, valamint ATV, Hír TV, Lánchíd, MN, Index, amelyek együttesen a hiteles nézettségi adatok alapján, kenterbe verték a - kis nézettségű - MTV-t, TV 2-őt az Indexnél sokkal kisebb látogatottságú Origó-t. Ezeken a médiumokon keresztül milliók tudták meg a rendszer iszonyatos bűneit, napi ismétlésekkel nyomatékosítva. Ezen kívül a hiteles tájékoztatók révén tudható volt, hogy milliók szervednek a nyomortól, különösen vidéken és a keleti országrészeken.A kitántorgó százezrek, főleg Londonban is, készen álltak a gaz rendszer lekaszálására. Ezért, pindurit érthetetlen a kevés számú angliai szavazó. Napoztak bedöntés helyett, vagy m?. A nyomor és kétségbeesésnek hol a látszata a szavazatokban? Mindenki tudhatott mindenről. Bájdzevéj,ami a kórházakat illeti, ezek közül csak a vidékiek között volt felújított. Állítólag most kezdődik a fővárosi menet. Persze, lehetne már uniós átlagú az ellátás és az egészségügyiek jövedelme, ami mindössze csak 2.5-3 szorosa az itteninek. De sajnos nem Bajnai a min. eln., mert akkor már versenyképesek lennénk min. a portugálokkal, vagy talán a spanyolokkal szemben is. De a hülye nép élvezi a nyomort, a diktatúrát, a félelmet, etc. Ez van polgártársak. A nyugat hallgat,ahelyett, hogy min. lebombáznák az ENSZ csapatok a Fidesz székházait. Sőt, mondhatni noch dazu: a Blöomberg meg a FAZ vasárnapi kiadása demokráciának nevezte szenvedő hazánkat. Tuti, hogy Mészár lepénzelte őket.

VáracliJános 2018.04.16. 13:58:32

@Rettegek mert ballib vagyok: Nyugodjál le hülyegyerek. Nyertetek nem? Szerinted igazságosan nyertetek nem? Akkor mi a faszomat tipródsz? Mint a faszfej orbán. Még a huszadik nyolcötödös elcsalt választása után is fosik hogy börtönbe csukják. Vajon miért?

VáracliJános 2018.04.16. 14:12:11

@Faszerkezet: Te faszerkezet agyú, te! Apádnak a kocsmában kellett volna maradnia részegen, mikor megbaszta anyád és megtermékenyítette veled! A beruházások az orbáncdúlás előtt voltak. Ha nem lenne itt az audi mercedes suzuki orbán mehetne a levesbe. Orbáncképű patkány szarakodása óta minimális beruházó jött ide. Talán pár ezer munkahelyet teremtettek. Aki teheti menekül innen a tolvajok országából.

VáracliJános 2018.04.16. 14:17:33

@Cycmen: Mindig az ad könyörületet, aki a hatalom becsületes birtokosa. Másnak erre nincs lehetősége, mivel nincs hatalma. Nem ismered a krisztusi tanítást? Milyen kibaszott keresztények vagytok ti, rénszarvashullát helikopterrel vonszoló patkányok? Természetesen aki nem becsületesen nyert, az nem is ad könyörületet, mert fél. Aki fél, az pedig továbbra is erőlködik.

VáracliJános 2018.04.16. 14:25:16

@Cycmen: Még húsz év után is gyurcsányoztok, férgek. Ha gyurcsány azt csinálta volna veletek aljadékok, amit ti vele, már 2006 óta börtönben rohadnátok az állam megdöntésére tett 2006-os kísérlete miatt. Egyébként oszlatás helyett ez a féreg orbán inkább azt érdemelte volna, hogy 20 évre börtönbe basszák, mert szétverettette pestet utcakövekkel, felgyújtatta a tv székházat, és autókat borogattatott, miliárdos kárt okoztatva.

Armatúra 2018.04.16. 14:40:10

@VáracliJános: Kedves kommtárs! Kicsit le kéne higgadnod. Az, hogy a választási rendszer két osztatú, ami csak részleges arányosságot tud nyújtani nem mostani találmány. A listás rendszer az egyedüli arányos. Ehhez képest mégis van a fejlett demokráciákban is akár csak körzetes is. Ez utóbbi ugyan a "győztes mindent visz " miatt aránytalan, de tükrözi a különböző vidékek eltérő adottságait. Szóval nincs tökéletes rendszer. A lejtős körzetek ügye sem teljesen O.K. Időközin tudott az ellenzék ilyenben is győzni.Elvileg nincs igazságos rendszer, Valami mindig sérül . Lehetne kicsit jobb a körzet megoszlás, de a lényeg a politikai tömeg akarat, ami a tömegdemokrácia feltétele.. A médiumok tömeg elérhetőségében/ tömeghatásában nem volt szignifikáns különbség, nézettségi elemzések szerint, sőt, inkább az ellenzékiek voltak a látogatottabbak. A pártok teszetoszasága -és akkor még lájtos vagyokám - nem kis mértékben okozta a kudarcukat. A most beköszöntött csalási hírözön hasonló a 2002-es, 2006-os jobboldali baromkodáshoz. Csak az antalli mondást ismételve: tetszettek volna jobban szervezkedni, kedves pártok. Mindent Vikiékre fogni ..... sekély e kéj. Üdv.

VáracliJános 2018.04.16. 15:02:49

@VáracliJános: Ott helyben le kellett volna tartóztatni azon az éjszakán amikor áltt a balhé, az ágyából felriasztva. Váratlanul megjelent volna a házánál az állambiztonság, aztán bizonyítékok alapján rögtönítélő bíróság által a demokratikusan megválasztott kormány megdöntésére irányuló államellenes bűntett miatt 20 évre bebörtönözni.

VáracliJános 2018.04.16. 15:10:42

@Armatúra: Orbáncpatkánynak felelőssége van abban, hogy a híveit lázadásra szította, a rombolásokat nem ítélte el 2006-ban. Ahogy a menekülteket segítő őcsényi vállalkozó elleni erőszakot is támogatta, a nyílvánvaló bűncselekményekkel egyetértett jó fasisztához méltóan. És ez csak a politikai felelősség. A törvényekkel megtámogatott milliárdos sikkasztások, az államnak, és ezzel a magyar állampolgároknak okozott többezermilliárdos károk már a 40 év börtönt is súrolják.

ételizésítő 2018.04.16. 15:11:26

Ellenzék van, de központilag szervezett szavazási csalás ellen nem tudnak mit tenni.
A balfaszságuk az volt, hogy 7000 szavazókörbe nem küldtek delegáltat, engedve a Fidesznek a csalást.

Szóval valóban le kell váltani az ellenzéket is.
Ha van bőr a képükön, nem veszik át a mandátumukat. Egyik sem.
Különben csak megélhetési csalók, akik a Fidesz zsebében vannak.

ételizésítő 2018.04.16. 15:12:11

@felső határ nincs:
Tudom, te azért, mert kaptál egy zsák krumplit.

paráznabillegető 2018.04.16. 15:45:20

@Neo07: "...egy csomó céget, szolgáltatást, infrastruktúrát visszavettek, visszavásároltak nemzeti kézbe..." - hogy milyen kézeb??? :D :D :D

Blogtolo 2018.04.16. 15:48:21

@werinter: "Látom nem sikerült felfogni mit írtam. 2008-tól válság volt. Az egész világon. Ha a Fidesz van hatalmon ők is belebuknak. És most nem védeni akarom a "szocialista" kormányt."

Gyurcsányék ebben a válságban megelőzték az egész világot. Mindenhol még jó volt minden, de nálunk már 2006-ban csődközeli helyzet volt. A többi országban csak 2008-tól kezdődött a válság.

És mellesleg az sem tett jót, hogy az őszödi beszéd után hihetetlen mértékben felfokozódott az "amit ma ellophatsz, ne halaszd holnapra" stílus, mert nem tudhatták, hogy még a másnapot is kormányon tölthetik. És ez ment 4 éven keresztül, EU támogatásokból, meg IMF hitelekből.

Szóval kb. innen ered a 2/3, meg néhány évig még fog is.

Armatúra 2018.04.16. 15:52:18

@VáracliJános: Kedves, drága kommtársam! Csak egy pindurit lehiggadva, egy pillanatra eltekintve a jelen borzalmaitól, képzeld el, hogy mi történt volna francúzéknál, taljánoknál, ha min. elnöküknek egy ilyen -választási okot elmagyarázó - beszéde került volna napvilágra. Azokhoz képest 2006 babazsúr volt. Arrafelé kevesebbért is kidöntenek villamosokat, bezúznak kirakatokat, felgyújtanak pár száz autót, stb.. Az események kárlajtstromát közölték annó. Szegény Baló kocsiját és egy spricnis autótt gyújtottak fel, aminek ők vezették ki legénységét. Bejutva a TV székházba, aminek kétségtelenül kigyúlladt az ajtaja, bent semmi garázdaságot nem követtek el. Ez latinoknál, greek-eknél nagyságrenddel keményebb lett volna. Nem állítom, hogy szép volt, de a város felgyújtásáról beszélni eposzi magaslat. Ezzel együtt, valamit megjegyeznék. Anno piszkosul rühelltem, Ferenc testvért. eccerűen undorodtam tőle. Tudom, tudom, hogy igazi européer államférfi, de hát én csak egy közönséges fideszbirka/droid vagyok. 2010-ben asztatat mondtam imádott nejemnek, hogy világgá megyek ha Franci győz.. Pechedre maradtam. De!!! Tökéletes empátiát érzek a Viktorkát rühellők felé. Átérzem dühüket, a legkomolyabban. Ezzel együtt azt mondom, hogy a vereség nem kis mértékben a nem tárgyszerű, hanem aránytalanul érzelem diktált ellenzéki médiumok sara is. A túlzó támadás összefogást generál a másik oldalon, A jól eladott , kvázi érzelem mentes, kvázi semleges, sőt kvázi -többet nem mondom ezt a hülye szót - érted haragszom stílus megosztó lehetett volna, szerintem. De, tévedhetek mint a sün, lemászva a súroló keféről. Üdv.

paráznabillegető 2018.04.16. 16:19:10

@Armatúra: nem tévedsz. vj sajnos elég vehemens. ez nem igazán konstruktív.
ráadásul mindkét oldalnak igaza van. vagyis inkább számos igazsága van.
ez a szörnyű az egészben...

werinter 2018.04.16. 16:30:12

@Blogtolo: Gyurcsány és a sleppje valóban elkúrta. Ez tény. Senki nem vitatja. De nem hinném, hogy a Fidesz és Viktorka által felépített putyini rendszer lenne a megoldás, oligarchákkal, hithű pártkatonákkal, közmunkásokkal és 12 ezer Ft-al megvásárolt nyomorultakkal.
A viszonylagos gazdasági "jólét" oltárán nem szabadna feláldozni a szabadságunkat és a demokráciát. Ezzel mindenki rosszul jár, még aki a Fideszre szavazott az is.
Gyurcsányékat soha nem szabadna újra a hatalom közelébe engedni, de ez igaz Orbánékra is.
Ők mindketten megbuktak már.
Szégyen, hogy jelenleg is a Parlamentben ülhetnek, az egyik ráadásul Magyarország első embere is.
süti beállítások módosítása