Alvó fény

Alvó fény

Kik a migránsok?

2018. március 31. - KisMókus

Tisztázzuk röviden kik is a migránsok, szigorúan a pártok kampánystratégiáit és kommunikációs trükkjeit szemügyre véve. Tehát azt vizsgáljuk meg, hogy kiknek adják el őket, nem pedig azt, hogy kik ők valójában.

Elárulom előre a nagy titkot:

Migránsok = Cigányok

Soros = Zsidók

Mit szimbolizálnak tudat alatt a migránsok? Mik az asszociációink velük kapcsolatban: lopnak, csalnak, hazudnak, barna bőrűek, összetartóak, de minket (magyarokat) nem szeretnek. Ez egy allegória a cigányságra nézve.

Mit szimbolizál Soros György? Mire asszociálunk, amikor rá gondolunk: egy hatalmas pénzember, aki a háttérben egyfajta szürke eminenciásként tevékenykedik. Soros egy metafora a zsidókra nézve.

A politikusok tudják, hogy a magyarok általában nem elfogadóak a nemzetiségiekkel szemben, az átlag magyar jellemzően inkább idegengyűlölő. Viszont a 21. században már nem szabad nyíltan se cigányozni, se zsidózni egy kampány során se, ha jó színben akarjuk magunkat feltüntetni a fejlett Nyugat szemében.

Nos, ilyenkor veszik számításba a különféle szimbólumok használatát. Teljesen mindegy, hogy kik a migránsok valójában. Az a lényeg, hogy hasonlítanak a cigányokra, így burkoltan minden egyes migránsozás az átlag magyar tudatalattijában a cigányokra fog egyfajta asszociációt kiváltani.

Hogy fokozzam a dolgot, van egy olyan elképzelés is, mely alapjául Freud munkásságát veszi. Röviden a lényeg, hogy a Soros szimbolizálja a tudat feletti létet. A migránsok pedig a tudatalattit. A felettes én kiszolgáltatott egy "felső" hatalomnak, hiszen Sorostól óvakodni kell, ő a pók, ami a hálót szövögeti ugyebár, ő az, aki a bábukat mozgatja a nemlétező sakktáblán. De irtózni kell az alantas, ösztönszerű lényektől is, a migránsoktól, akik nem intellektuálisan jelentenek veszélyt ránk nézve, hanem mint említettem, ösztönszerűen. És ezek az erők összefognak ellenünk. Ez a tévképzet pedig pánikot szül. (Szinte biztos, hogy van alapja egyébként, csak nem ennyire fekete-fehéren, azt azért tegyük hozzá.)

Érdemes ezen a szemüvegen keresztül vizsgálni a kampányt. Nem az a lényeg, hogy mi a valóság, hanem az, hogy ezt akarják nekünk eladni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alvo-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr113797328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása